Logo Dansstudio Dance 2B

Dansstudio Dance 2B

 

 

Lesgever

Barbara Geeurickx

Reeds op haar 6de begon Barbara Jazz te volgen in het Maria Assumpta Lyceum te Strombeek. Van haar 11 tot 18 jaar kwam daar ook klassiek ballet in de Academie te Wemmel bij. Tussen haar 12 en 17 jaar was zij heel actief bij de dansgroep Gembada te Merchtem. Hier kwamen vooral de stijlen Funk en Street aan bod. Met deze dansgroep verzorgde ze optredens in binnen- en buitenland. Ze volgde Musicalstages bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen te Antwerpen en danste bij Dasa te Asse.

Toen de dansmicrobe haar echt te pakken had, volgde zij de cursus Initiator Dans en voltooide zij eveneens de cursus Instructeur Jazzdans en Streetdance bij Danssport Vlaanderen. Tijdens de zomervakanties verzorgde zij heelwat danskampen voor Sporta en Danssport Vlaanderen, gaf ze kleuter- en kinderdans bij D'Ann's atelier te Wemmel en Dansgroep Nele te Grembergen.

Dansgroepen

Ukkies 1 en 2

De lessen staan volledig in het teken van onze kleutertjes. Beweging, expressie en plezier zijn de belangrijkste elementen. Door spelletjes, verhaaltjes en oefeningen worden deze vaardigheden ontwikkeld.

Maxies

Naast het ontwikkelen van gevoel voor muziek, ritme en expressie wordt hier op een speelse manier vooral aandacht besteeds aan de voorbereiding op de techniek en de basiselementen en leren de dansers choreografie├źn in verschillende dansstijlen: streetdance, disco/freestyle...We werken aan de basis van verschillende hiphop-stijlen.
Er wordt zelfs af en toe van de stijlen jazz en modern geproefd.

Funkies

We gaan ons nog meer focussen op de specifieke technieken uit de jazzdans. We werken telkens aan een choreografie met zowel muziek uit de nieuwe als de oude hitlijsten en proberen de geleerde technieken toe te passen op een dansanter niveau.